Polazak u pravu školu

Čak iako su ga godine provedene u vrtiću pripremile, dolazak u prvi razred jest izuzetno osjetljiv događaj za vaše dijete. I u ovom slučaju je potrebna psihička priprema. Nakon šro je u vrtiću steklo neka osnovna znanja, dijete će sada krenuti u osnovnu školu.

Organizacija vremena

Nakon neobaveznog pristupa u vrtiću, osnovna škola često označava nagli prekid. Prvi su dani vrijeme prilagođavanja i toga su učitelji svjesni. Dopuštaju prvačićima da se kreću, da izlaze i ulaze u razred, te u istom školskom satu budu i opušteni i koncentrisani na nastavničke vježbe.

Učenje

Godinu za godinom, iz mjeseca u mjesec, dijete produbljuje i proširuje svoja znanja vlastitim ritnom. Učitelji sa svojim učenicima , postepeno i u skladu sa nastavnim planom i programom, osvajaju velika područja znanja ( jezik, matematika, moja okolina, likovno, muzičko vaspitanje). Naše dijete počinje postepeno otkrivati načine rada koje će mu omogućiti izravan i samostalan pristup jednom mnogo većem svijetu. Ako se dijete susretne sa poteškoćama vi ćete mu biti velika podrška pomažući mu da navečer ponovi ono što je naučilo u školi i pomognete u izradi domaće zadaće.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.