Zidne naljepnice

Zidovi u interijerima postaju sve interesantnije površine za dekoraciju, a dokaz tome jest i najnoviji i revolucionarni trend – lijepljenje naljepnica!
Želite stvoriti ugodnije životno okruženje i pokazati originalnost u svoja četiri zida, a dosta vam je mukotrpnog lijepljenja tapeta? Zidne naljepnice su definitivno jeftinija, znatno jednostavnija i kreativnija alternativa.
Šta se zapravo krije iza ovog pojma? Wallstickers ili zidne tetovaže posljednji su svjetski hit unutarnjeg uređenja. To su naljepnice za zidove izrađene od svilenkaste folije, debljine 0,8 mm. Postavljanjem naljepnica možete diskretno, ali efektno dekorirati prostor i manje kutke učiniti estetski i interesantnim. Izbor uzoraka i motiva je vrlo zabavan i raznolik od cvijeća, dječijih motiva, životinja, tribala, geometrijskih oblika… tako da svakom naljepnicom možete izraziti i vaš karakter, interese i stil života. Postoje čak i uzorci koji repliciraju namještaj pa je tako kut, koji je inače prostorno neiskoristiv, moguće pretvoriti u “sliku”  interijera.
Ove naljepnice izgledaju uistinu imresivno, ali pazite da ne pretjerate, jer u ovom slučaju vrijedi pravilo minimalizma kako ne bi izgledalo kičasto. One se lijepe na jednobojne zidove i oko njih nema potrebe postavljati zidne slike. Najbolje izabrati neki neki hrabriji uzorak većih dimenzija, primjerice crnih, velikih ruža na bijeloj ili bež podlozi (podsjećamo da su sve vrste floralnih uzoraka bile pravi hit na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu)! Ispred takvog zida lijepo će izgledati jednobojna crna ili bijela sofa. Ako se odlučite za ovakvu vrstu ekspresivnijih naljepnica vodite računa da namještaj u prostoriji bude jednobojan i što je moguće jednostavnijih linija, te da na ovako ukrašen zid ne stavljate nikakve druge dekorativne elemente. Jedina iznimka od ovog pravila mogu biti zidne lampe, koje će idealno biti kristalne ili od prozirnog običnog stakla.
Najbolja stvar što se tiče “zidnih tetovaža” je što ih lako možete skinuti, pa ako vam jedan motiv dosadi možete ga bez problema brzo promijeniti. Jednostavno ih “zagrijete” fenom da se lakše odlijepe. Gotovo! Osim na zidove mogu se primijeniti i na sve ostale ravne i glatke površine poput prozora, vrata, stolova, ormara, frižidera…

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.