Zablude o nošenju djece u naručju

Sigurno ste čuli da nošenje djece u naručju i nije tako preporučljivo, jer dijete kasnije nema mira da sjedi i leži već želi da ga nosite u rukama. Stoljećima su majke u različitim kulturama diljem svijeta svoje bebe nosile u različitim vrstama marama i šalova. Iskustvo je te žene naučilo da su bebe najsretnije kad se nalaze u rukama svojih majki ili neke druge osobe koja se za njih brine.
Nošenje bebe u naručju je jednostavno neizbježno, posebno kada je beba tek rođena, jer često ima grčeve u stomaku. Također kada bebi rastu zubići, onda je nervozna i plačljiva, a zagrljaj je najviše može umiriti.
Istraživanja su pokazala da  tvrdnja  da nošenje bebe u naručju nije dobro za bebu  ,spada među veće zablude. Roditelji koji češće uzimaju svoju djecu u ruke i nose ih u naručju kada idu  u šetnju , više  su povezaniji s njima, jer se beba u njihovom naručju osjeća sigurno. Kada dijete odraste, ponovno tražiti utjehu u istom zagrljaju. Stoga zato su majke više vezan za djecu. Očevima koji nisu često u kontaktu s djetetom u svakom slučaju bi se preporučilo češće nošenje da bi se djeca ipak vezala i uz njih. Beba jednostavno voli vaš zagrljaj i tako se odjeća najsigurnije. Slobodno nosite svoju bebu i bez brige – to je ono što vašoj bebi najviše treba!

ljepota.ba

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.