Vitamin E

Vitamin E je zapravo dio porodice vitamina topivih u mastima i djeluje kao snažan antioksidant u tijelu. Antioksidant je spoj koji se bori protiv štetnih slobodnih radikala i neutralizira ih. Slobodni radikali mogu uzrokovati bolesti u tijelu. Kada konzumiramo hranu bogatu antioksidantima, u ovom slučaju E vitamin, naša tijela se mogu boriti.  Vitamin E se nalazi u biljnim uljima, orasima, te lisnatom zelenom povrću. Osim što je antioksidant, vitamin E pomaže u prevenciji zgrušavanja krvi.
Koristi vitamina E
Neke koristi od vitamina E su: jača imunološki sistem, štiti živce i mišiće, štiti od očnih bolesti, reumatskog artritisa i drugih vrsta artritisa, astme, dijabetisa i raznih komplikacije povezanih s ovim bolestima.
Sprječava bolesti srca i rak
Budući da je vitamin E vrlo snažan antioksidant, štiti stanice od oštećenja koje slobodni radikali mogu prouzročiti. Slobodni radikali mogu dovesti do razvoja bolesti srca i raka.
Anti-aging učinak na kožu
Još jedna korisna moć vitamina E je utjecaj koji ima na kožu i druge dijelove tijela s obzirom na starenje. Koži koristi u velikoj mjeri. U stvari, mnogi proizvodi za njegu kože sadrže vitamin E. Vitamin E pomaže regulirati razinu vitamina A, može pomoći u zaštiti od ultraljubičastog zračenja koja mogu oštetiti kožu. Anti-aging učinak na kožu je čudesan.
Održava zdrav krvotok
Budući da vitamin E sprječava stvaranje krvnih ugrušaka, pomaže zadržati krvožilni sustav u pokretu i omogućuje da radi pravilno. Zdrava cirkulacija je bitna.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.