Uređenje bebine sobe

Približava se vaš termin za porod, a još uvijek niste pripremili sobu za bebu?
Soba vaše beba kao i vaša soba mora biti pripremljena sa osnovim stvarima za bebu. Opremanje bebine sobe može predstavljati pravo zadovoljstvo, a i to je jedna od stvari koje je puno bolje uraditi prije poroda jer kasnije nećete imati previše vremena.
Bez obzira da li želite da opremite poseban kutak vaše sobe za bebu ili imate dovoljno prostora da čitavu sobu opremite samo za bebu, ove stvari će vam biti potrebne:
– Krevetac. Jako je važno da vaša beba ima svoj krevet u kojem će moći da spava. To jednako važno kako za njen tako i za vaš san.
– Madrac i zaštita za madrac. To je poseban prozračni prekrivač koji se stavlja preko madraca bebe i omogućuje joj disanje, ukoliko se okrene na stomak prilikom spavanja.
– Odgovarajuća posteljina. Uvijek birajte pamučnu posteljinu jer je ona dobar termo regualtor, a i omogućuje bebi da diše ukoliko se slučajno zavuče ispod nje.
– Dekica za bebu. Deku uvijek postavite samo na pola kreveta tek toliko da pokrije bebu, a gornji dio kreveta neka vam bude slobodan da biste spriječili zavlačenje bebe ispod i njeno gušenje. Neka vam bude orijentir to da beba mora nogicama doticati donji dio kreveta.
– Komoda za presvlačenje sa jastučićem. Presvlačenje bebe može biti mnogo lakše i praktičnije kada to radite na komodi koja je namjenski napravljena za to. Na taj način vam beba neće izmigoljiti iz ruku i pasti, a i vaša leđa će biti ispravljena i nepotrebno opterećena. Nikada ne ostavljete bebu samu na komodi za presvlačenje.
– Ormarić za stvari. Vaša beba mora imati svoj ormarić za stvari. Na taj način će vam biti lakše odabrati garderobu za bebu i biće mnogo preglednije.
Pripremom sobe za bebu možete se upustiti u prve korake vašeg roditeljstva još i prije poroda. Odabir tapeta sa dječijim uzorcima ili bojenje zidova u neku drugu boju učiniće sobu vaše bebe posebnom. Nemojte zaboraviti i na zavjese s medama ili mašnicama, roletne i zaštite za utičnice.


Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.