Tri stvari koje bi svaka odgovorna teta čuvalica trebala da zna

Biti odgovorna teta čuvalica, znači biti pripremljena i spremna na sve eventualne situacije. Malo je vjerovatno da nikada neće trebati brzo pružiti pomoć, a svi roditelji će biti opušteniji, ukoliko znaju da je njihova teta čuvalica potpuno fokusirana na njihovo dijete i spremna da riješi sve sitne male problem, koji se mogu desiti u igri.
Stoga, roditelji, prije nego ostavite vase tete cuvalice sa vasom djecom budite sigurni da:
1.    vaša dadilja zna kako će vas kontaktirati ( ispravni brojevi vaših telefona ) kao i telefon nekog od vaših srodnika
2.    Gdje se nalazi medicinska kutija kao i uputsvo koji sirup se daje za temperature i u kojoj dozi. Roditelji bi svakako trebali da upute svoju dadilju o zdravstvenom stanju djeteta, eventualnim alergijama itd.Svaka iskusna dadilja bi trebala da popunjava dnevnik, kako bi razmjena informacija izmedju roditelja i dadilje bila potpuna.
Za roditelje koji ostavljaju malu djecu, ne bi bilo loše da na jednom mjestu drže kutiju za prvu pomoć u kojoj se nalaze: alkohol za dezinfekciju, hanzaplast i antibakretijska krema. Svaka iskusna dadilja će prvo pozvati roditelje, prije nego pristupi davanju bilo kojeg medicinskog preparata
3.    Kako zadržazi bezbjednost?
Djeca vole da istražuju i vrlo brzo zapadaju u nevolje, nesreće u kući su jedan od najčešćih razloga dolaska djece u Hitnu pomoć. Radi toga supervizija nad djecom je osnova ovog posla. Nikada ne ostavljajte malu djecu bez nadzora, specijalno oko vode, grijača, uređaja i ostalih  opasnosti. Sve vrste hemikalija kao i medicinskih preparata držati daleko od dohvata dijece. Kada čuvate djecu vodite računa da ne odvlačite pažnju sa djeteta, kao što su sms poruke, upotreba kompjutera.


Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.