Spavanje na sprat

Da, postoji lebdeći krevet od milion eura. Međutim, i za mnogo manje novca možete spavati na metar ili više od zemlje. Ono što vi trebate jeste najjednostavniji krevet na sprat. Bili su veoma popularni osamdesetih godina. Brat i sestra iz porodice Milić, popularne serije za djecu, dijelili su malenu sobu u kojoj se nalazio jedan ovakav krevet. Nalazili su se i u mnogim „stvarnim“ dječijim sobama, a roditelji su na taj način jednim udarcem ubijali ne dvije muhe, nego više njih. Nisu bili naročito skupi, omogućavali su ekonomično iskorištavanje prostora i donosili su neizmjernu radost na dječija lica.
Mogu li pasti s njega? Priznat ćete da su zabavni i da veoma dobro štede prostor, ali i vas muči vječita briga svih roditelja – koliko su bezbjedni za vašu djecu. Njihovi proizvođači tvrde da su potpuno sigurni, ali ne i za djecu ispod šest godina starosti. Vi imate starije dijete, ali ipak vas je strah da ne padne? Najjednostavnije rješenje je da kupite krevet sa ogradom. Ipak, ponekad je igra opasnija od spavanja. Djeca jednostavno uživaju u skakanju, penjanju i zavlačenju na neobična mjesta. Postoji opasnost da brat, sestra, drug vašeg mališana namjerno ili ne, u žaru igre gurne s kreveta, što može proći bez posljedica, ali ne želite to provjeravati, zar ne? Zato je najsigurnije da svojoj djeci objasnite kako gornji sprat nije namijenjen nestašlucima i igri, nego spavanju. Ako ćete samo vi spavati u njemu, ne brinite, nećete pasti.
Više kreveta – više prostora
Vidjet ćete ih u vojničkim sobama i kamp kućici vaših prijatelja koji su vas pozvali da zajedno provedete vikend. Činjenica da su najčešći upravo u ovim prostorijama dovoljno govori o tome koliko su do¬bri u skučenim prostorima. Roditelji koji imaju glavobolje zbog pitanja kako smjestiti mnogo djece na malen prostor, nemaju razloga za brigu: što je više kreveta, to se više djece može „zgurati“ u jednu prostoriju, a niko nikom neće smetati. Za one koji imaju više od dvoje djece postoji krevet na sprat iz tri dijela. Donji dio se sastoji od dva ležaja, sa kojih se do gornjeg sprata protežu stepenice. Ovi kreveti nisu namijenjeni samo djeci. Istina je da ih najčešće susrećemo u dječijim sobama, jer su one obično najmanje, ali i odrasli se bore za svoje pravo da spavaju na spratu. Svi vi koji više niste djeca, a volite spavati na neobičnim mjestima ili imate malen stan, ne ustručavajte se da kupite ovakav krevet.
Stan od nekoliko kvadrata
Ispod kreveta na sprat može stati sve. Izbor ovisi o vašim potrebama.– Krevet na ormaru Ormar smješten ispod kreveta na sprat najbolje štedi prostor, zato što su upravo ta dva komada namještaja najglomaznija u svakoj prostoriji.
– Spavanje i surfanje na internetu
Radni sto sa kompjuterom sasvim lijepo može se uklopiti ispod ovakvog kreveta i još će ostati dovoljno prostora da smjestite police za knjige. Ovaj spoj je funkcionalan, i veoma lijep.
– Kauč za dan, krevet za san
Krevet na sprat jeste dobro rješenje za spavanje, ali nekad jednostavno želite sjediti i gledati televiziju. Najbolje je da kupite krevet ispod kojeg se nalazi kauč. Vjerovali ili ne, postoje kreveti koji pored kauča imaju i sto, tako da na samo nekoliko kvadrata dobivate pravi mali stan.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.