Sirće

Sircetna kiselina može izbrisati zamagljene podloge, mrlje koje nastaju od sapuna ili kupki, nakupine minerala i još mnogo toga. Izmedu svim prirodnih sredstava za cišcenje, ovo je šampion u cišcenju. Destilirano bijelo sirce stvara okruženje koje onemogucuje rast plijesni i nekih bakterija kao što su Escherichia coli i Salmonella
Koristite ga za cišcenje svog:
Aparata za kafu:
Usuti jednake dijelove sirceta i vode u aparat za kuhanje kafe, zatim ga upalite. Na pola puta, prije kljucanja, iskljucite aparat za kafu i ostavite rastvor da stoji u aparatu oko sat vremena.Ponovo ga upalite neka prokljuca voda, a zatim ponovite kljucanje sa nekoliko ciklusa ciste vode prije prave upotrebe.
Mašina za pranje suda:
Kako biste dezinfikovali unutrašnjost vaše mašine za pranje suda, uspite 1/2 šoljice sirceta u prostor za sipanje detrdženta i upalite mašinu da uradi ciklus pranja.
Odvodi: Ocistite odvodne cijevi tako što cete usuti sirce u odvod. Nakon 30 minuta, isperite sa hladnom vodom.
Podovi: Dodajte 1/4 šoljice sirceta u kantu tople vode za cišcenje gotovo bilo koje vrste podova osim mramora (sirce može izazvati ogrebotine) ili drveta (sirce može oguliti pojedine dijelove).
Staklo: Za besprijekorno rucno pranje caše, dodajte 1 šoljicu sirceta u vodu za ispiranje.
Zidovi na kojima se vide tragovi vlage: Uspite sirce u bocu koja na vrhu ima šrpicaljku, pošpricajte pogodena podrucja na zidu. Nakon otprilike 15 minuta, isperite i posušite temeljito.
Prozori:Pomješajte ¼ šoljice sirceta, 2 šoljice vode, i tekuceg sapun u bocici koja na vrhu ima špricu. Našpricajte prozore i obrišite zgužvanim listom novina.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.