Sezonsko raspremanje

Sredite, konačno, svoj ormar
Sezonsko sređivanje ormara može biti uzrok glavobolje ili uživanja. Ukoliko spadate u prvu grupu, vjerujemo da će vam nekoliko naših savjeta olakšati taj posao, te omogućiti da vam odjeća uvijek bude pri ruci.
Prije svega pregledajte sadržaj ormara i iz njega povadite sve što ne nosite, sve što vam je malo ili veliko, sve što uvijek iznova zabacujete u najudaljenije krajeve. Jedino tako ćete znati s čim zaista raspolažete.
Zatim iz praktičnih razloga, a i radi boljeg snalaženja, u jednu kolonu odvojite pantalone, u drugu majice, u treću džempere i tako redom. Tako složena garderoba će učiniti da pripreme za izlazak i odijevanje budu mnogo efikasnije i brže.
Sasvim lijepo možete iskoristiti plastične korpe i razne kutije. Osim što su praktične i dekorativne su. U njih možete staviti vansezonsku odjeću ili sve ostale stvari, poput rublja, čarapa, modnih dodataka.
Također vam je često potrebno mjesto za sve sitnice tipa narukvica, ogrlica, marama, šnalica i sličnih stvari. Za sve te sitnice mogu poslužiti staklene tegle, koje još možete oslikati ili ukrasiti raznim naljepnicama i ukrasnim trakama.
Za uspomene i drage stvari, možete koristi raznobojne šarene plastične kutije koje će osvježiti i na neki način oživjeti ormar. Te kutije su idealne za razglednice, rođendanske čestitke ili sve male stvari koje želite sačuvati.
Sve te detalje možete i zalijepiti na ormar, bilo sa vanjske ili unutrašnje strane. Tako će vam uvijek biti na oku i pružati zadovoljstvo.
Extra savjet: ukoliko ste pušač, sigurno se konstantno borite sa mirisom nikotina na odjeći. Taj miris se može odstraniti pomoću karanfilića. Stavite te ih nekoliko u platnenu kesicu i ubacite u ormar. Karanfilići će pokupiti sav neugodan miris.