Potrebna oprema za bebu

Uskoro beba dolazi u vašu kuću a vi niste sigurni šta vam je sve potrebno. Donosimo vam listu onoga što ej neophodno da imate kada ona stigne:
Higijena:
Pelene  se u današnje vrijeme najviše  koriste, naročito jednokratne pelene. Za početak bebi se kupuje mali paket pelena, najmanjeg broja dok ne shvatite koji je odgovarajući broj za bebu.
Makaze koje obavezno trebaju biti zatupljenog vrha, i u upotrebi su iskljucivo samo za bebu.
Štapici za uši sa štitnikom, koji je podešen za veličinu bebinog uha. I štiti uho od predugog ulaska štapica u uho. Vlažne maramice koje su mekane i nježne za bebinu kožu. Česalj i četka, koje će koristiti isključivo samo beba.
Dva do tri peškira također isključivo samo za bebinu upotrebu.Posebna kadica za kupanje u kojoj se kupa samo beba.
Krevetić:
Na vama je da odlučite da li će to biti onaj stari drveni krevetić, kao vaš kada ste bili mali ili ovaj novi moderniji, platneni. U krevetiću vam treba posteljina, madrac i dekice. Možete ubaciti i rotirajuće viseče zvečke na zaslon krevetića, kako bi se beba mogla igrati.
Garderoba:
-5-6 bodi majica ( benkica) koje se kopčaju između nogu
-5-6 gegica ili nekoliko pari pantalonica i majica
-nekoliko kapica
-nekoliko siperčića
-skafander
-nekoliko para čarašica i štrampli
Za prenos ( prevoz )djeteta potrebno je:
Autosjedalica koju trebate ubaciti u svoje vozilo radi sigurnosti vašeg djeteta, i neka bude okrenuta prema nazad.
Kolica su vam potrebna za šetnju sa vašim djetetom ili odlazak u kupovinu. Ako vam je lakše kupite dobro poznati ‘ kengur’ uz pomoć kojeg ćete nositi svoje dijete umjesto da ga vozite.
Pored svega navedenog potrebna vam je torba za prenos dječijih stvari kada idete van kuće u koju možete staviti potrebne dječije stvari, poput pelena i dječije hrane.

ljepota.ba

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.