Potkrovlje – svijetli univerzum

Mogućnosti
Kuće svakodnevno postaju modernije i u pogledu interijera i eksterijera. Arhitektura omogućava materijalizaciju veoma originalnih i nekonformističkih projekata, te promovira efikasnu upotrebu prostora i koncept “inteligentne kuće”. Uzimajući u obzir ove aspekte, pojedinac također može posmatrati promjenu u stavu prema stambenim potkrovljima koji postaju moderniji i atraktivniji prostori. Stara, prašnjava potkrovlja su preuređena u sunčane prostore zahvaljujući konstantnom unapređivanju krovnih prozora i stalnim napredovanjima na polju izolacijskih tehnika.
Novo značenje doma
Predstavnici modernističkih tendencija u arhitekturi su pokušavali da oslobode čovjeka despotstva tame koja se nadvila nad starim zgradama, dajući novo značenje konceptu doma. Krovni prozori uspijevaju dostići ovaj cilj i transformirati potkrovlje u prostor koji pruža neograničene mogućnosti, te time cijeloj kući nudi ravnotežu i simetriju.
Život u potkrovlju je sinonim za privatnost i udobnost, svijetli univerzum ispunjen svježim zrakom. Način na koji su krovni prozori orijentirani stvara osjećaj potpune diskrecije izbjegavajući direktna sučeljavanja sa komšijama, a u isto vrijeme pružajući mogućnost divljenja okolnoj prirodi i nevjerovatnim manifestacijama neba. Korisnik potkrovlja može uživati u pogledu i imati elegantnu i dinamičnu unutrašnjost. Prirodna svjetlost koja u sobu prodire pod različitim uglovima čini untrašnjost nepredvidivom; mijenjajući intenzitet boja, svjetlost naglašava različite oblike i obrise u skladu s dobom dana i vremenskim uvjetima.
Svjetlost i svjež zrak
Zadovoljstvo življenja u stanu sa neobičnim arhitektonskim linijama, sa individualiziranim dizajnom osmišljenim specijalno za vlasnika, daje dojam potpune cjeline, mira i udobnosti. Iznad ostatka svijeta možemo birati između divljenja čudima ćudljive prirode i učešća u pasivnom načinu života razvijenog na ulicama.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.