Otkrivanje potkrovlja, nova dimenzija stanovanja

Toplina u prostoru, povezanost s okolinom
Težnja svakog roditelja je da zaštiti najmlađe i da njihovo odrastanje učini što bezbrižnijim. Upravo zbog toga roditelji pokušavaju da djeci, što je moguće više, produže igru i period djetinjstva. Stoga, kad uređuju prostor za njih, pronađu u sebi skriveni dio djetinjstva i prenesu ga u novi prostor. Kombiniraju boje, neobične oblike namještaja motivirane sa omiljenim bajkama djece ili likova iz crtića. Žele da sve moguće boje iz prirode budu baš u njihovim sobama, gdje će mašta dobiti krila.
Otkrijte zaboravljeno
Djeca su oduvijek bila fascinirana nebom i njegovim prostranstvom, pogotovo noću kad mnoštvo zvjezdica bude na njemu. Svi smo, kao djeca, ležali u travi i dugo posmatrali neobične oblike oblaka pokušavajući da ih povežemo sa nekim divovima i strašnim likovima iz bajki.
Dopustite da ta svjetlost i nebo uđu u vaš dom, ali na drugačiji način. Otkrijte zaboravljena potkrovlja i uz pomoć svjetlosti unesite novu dimenziju življenja.
Danas su potkrovlja otvoreni svježi prostori, daleko od buke i zagađenja, dobro osunčani, s najljepšim pogledom i najčešće bez nosivih zidova. Ovakva situacija pruža potpuno slobodne ruke u prostornoj organizaciji i kreiranju originalnih, laganih enterijera koristeći krovne prozore. Koristimo li totalnu slobodu u kombinaciji boja i oblika dobit ćemo savršene prostore za mališane stvarajući uvjete da mašta i igra budu bez granica.
Za kvalitetno vrijeme
Krovni prozori daju topli ugođaj prostoru, a svojim funkcijama i dizajnom na nivou su visokih očekivanja jednog modernog prostora.
Predstavljaju tanki sloj smješten između naseljenog prostora i okoline, nudeći, pored neosporne sigurnosti, poseban pogled i novi način tumačenja dnevne svjetlosti. Pružaju optičko volumensko povećanje sobe, nudeći mnogo uzbudljivije poglede od bilo kojeg vertikalnog prozora. Nagib krovnog nudi komfor i intimnost privatnog ambijenta, elegantno izbjegavajući “suočavanje” sa susjedima. Toplo svjetlo, svjež zrak i mirna atmosfera vode harmoniji koja definira stambeno potkrovlje.
Investicije koje uložimo u opremanje prostora koji smo predvidjeli za djecu pokazat će se isplativim, ukoliko uzmemo u obzir višestruko zadovoljstvo koje ćemo osjećati s vremenom: osobita atmosfera, prilagođena našim zahtjevima i potrebom za udobnošću, prostor koji će proizvoditi energiju u kojoj možemo provoditi kvalitetno vrijeme s našim mališanima.
Visoke izolacijske vrijednosti kvalitetnih krovnih prozora zadržat će toplinu u prostoru, te istovremeno omogućiti povezanost s okolinom.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.