Osvijetlite životni prostor

Prilikom uređenja doma, a kako bi postigli poseban ugođaj, obično se služimo maštom i posežemo za različitim zidnim bojama, biljkama, zastorima ili nekim drugim dekoracijama.
Dnevni boravak
Upadljivim dizajnom lustera možete dobiti odličan efekt i unijeti dašak glamura u dnevni boravak. Lusterima dobivate najbolje raspršenu svjetlost po prostoriji. Ipak, pripazite i na lošu stranu jer previše svjetla učinit će sobu hladnom. Razmislite o ugradnji prekidača kojim možete kontrolirati jačinu svjetla. Zidna su dobar način stvaranja osjećaja topline i dobrodošlice. Postavljena iznad mjesta za sjedenje (stolci, kauči, fotelje) mogu stvoriti osjećaj različitih zona u prostoriji te je učiniti većom.

Spavaća soba
Zidna svjetla pozicionirana s obje strane kreveta, idealna su za čitanje. Lampe na rasklapanje odličan su izbor jer, pravilno postavljene, mogu se pružati i preko kreveta. Toaletni stolići moraju biti osvijetljeni s obje strane kako bi se izbjeglo stvaranje tamnih sjena preko lica. Usklađivanjem svjetiljki na noćnim ormarićima unosite simetriju i hotelski ugođaj u spavaću sobu, stvarajući idealno osvjetljenje.
Kupatilo
Rasvjeta kupatila zahtijeva slojevitiji pristup od drugih prostorija u domu. Stoga, da biste postigli željeni efekt trebat će nekoliko različitih vrsta rasvjetnih tijela – reflektori iznad kade i tuša, ugradbene lampe oko ogledala, kvalitetne zidne lampe. Dobro je koristiti i led rasvjetu koja se postavlja u pod ili niz cijelu dužinu kade kako biste noću dobili ugodnu, opuštajuću atmosferu.
Kuhinja
Izvori svjetlosti moraju biti tako prilagođeni da osoba u kuhinji ne stvara sjenu iznad daske za rezanje, šporeta ili sudopera. Idealan izvor su ravne ugradbene lampe, od radne površine udaljene najmanje 50 cm. Moguće ih je koristiti pojedinačno ili u nizu, a i do njih dovesti električnu struju pomoću nosača postavljenih s donje strane visećih kuhinjskih elemenata.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.