Osjećaj proljeća u vašem domu

Napokon nam je došlo proljeće, godišnje doba povećane energije i entuzijazma. Sve se budi, sve je živnulo, a u skladu s tim vrijeme je da unesete malo osvježenja u dom!
Proljetni dani idealni su za prirodne materijale, ravne linije, raskošnu svjetlost, te bogatstvo boja.
U kontekstu proljetnih dekoracija trebamo obratiti pozornost prije svega na šarolikost boja kojom nas priroda dariva u vrijeme svog buđenja iz zimskog sna. Žuta, zelena, plava, crvena, ljubičasta… kao i mnoge druge boje, sve su dio slikarskog platna Majke prirode. Kako bi stambeni prostor bio u skladu s prirodom, potrebno je u interijer unijeti svu radost njenih boja. Veseli koloriteti mogu se naći bilo gdje – u dnevnoj i spavaćoj sobi, kuhinji, trpezariji, kupaonici. Žuta, zelena i plava, uz dodatak cvjetnih dezena na tkaninama i namještaju, interijer pretvaraju u veselu proljetnu livadu. Energija crvene boje zagrijati će svaki prostor, dok će nekoliko različitih nijansi ružičaste unijeti umjetničku notu.
Obzirom da je teška zima prošla, vrijeme je i da se riješite teških materijala. Promijenite zimske zavjese sa laganim, prozračnim i svjetlijim kako biste pustili sunce i svjetlost u sobu. Također biste trebali skloniti debele vunene tepihe i zamijeniti ih nekim laganim prostirkama neutralnih boja. Tanke zavjese, tanki stolnjaci, tanki prekrivači za krevet i jastuci – sve Vas ovo podsjeća na proljeće više nego bilo koji drugi element. Potražite jednobojne, izvezene ili materijale sa printanim uzorkom kako biste upotpunili vaš enterijer. Namještaju dodajte nove jastučiće, na police stavite cvijetne kineske ili bijele keramičke zdjele, set krčaga ili staklenih ukrasa i ubacite biljke i uokvirene slike.
Za osvježenje zidova prostorija u domu, dobro bi došlo i farbanje zidova. Odaberite neku pastelnu boju, dajte si oduška, boja ionako nije zauvijek na zidovima uvijek je možete zamijeniti novom. Ekperimentirajte bojom lavande, ostavlja dojam da je soba velika. U obzir dolaze sve pastelne boje, plava, žuta, lila, zelena će unijeti veliko osvježenje u vaš dom i optimizam u vaše misli.
Stavite li na stol i dosta svježeg cvijeća – proljetna čarolija bit će potpuna. Složite jednobojne ili raznobojne cvjetne aranžmane koji će krasiti središnji dio stola za ručavanje.
Proljetni makeover je potreban i u spavaćim sobama. Unesite proljetni ugođaj novim plahtama. Kupite duplo kako bi vam poslužile pri dekoraciji ostatka sobe.
Umjesto da trošite brdo novaca za preuređenje kupaonice u proljeće, unesite svježe proljetno cvijeće.
Uživajte u proljeću i u svom novom domu!


www.ljepota.ba

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.