Očistite kupatilo i spriječite pojavu hrđe

Mislili ste da šampon služi samo za pranje kose, međutim on nalazi široku primjenu kako u domaćinstvu tako i van njega
Šampon je:
1. idealno sredstvo za poliranje – kombinacija šampona i sode bikarbone čini čuda kada je riječ o čišćenju predmeta od hroma.
2. čišćenje kupatila – ako želite da očistite mrlje na kadi i pločicama istrljajte ih mješavinom šampona sa malo sode bikarbone i kupatilo će zablistati.
3. umjesto deterdženta – ako vam je potrebno blago sredstvo za pranje osjetljivih tkanina, koristite šampon
4. uklanja mrlje – s unutrašnje strane kragne od košulje često se nalaze fleke. Istrljajte ih šamponom prije nego operete košulju.
5. rastapa prljavštinu – ruke uprljane uljem ili blatom teško će oprati sapun. Istrljajte ruke šamponom, a potom pređite na sapun.
6. sprečava zamagljivanje stakala – staklo se istrlja s jednom kapljicom šampona i do zamagljivanja ne dolazi.
7. sredstvo za čišćenje četki i češljeva – češljevi i četke za kosu pravi su magnet za prašinu. Potopite ih u mlaku vodu u kojoj ste rastopili šampon i ostavite tako 20 minuta.
8. preparat za sjeme – u litar vode stavite jednu malu kašiku šampona i tom mješavinom zalijte zemlju u koju ste posijali neko sjeme. Biljka će lakše proklijati jer je zemlje omekšana.
9. spas za brijanje – nemate pjenu za brijanje. Šampon je idealna alternativa.
10. bezbolno skidanje flastera – skidanje flastera gotovo uvijek je bolno, ali ukoliko flaster premažete regeneratorom ili šamponom i sačekate nekoliko minuta pri skidanju nećete osjetiti bol.
11. omekšava kožu – koža na stopalima je često gruba. Istrljajte je regeneratorom za kosu i obucite pamučne sokne prije nego krenete u krevet. Koža je ujutro meka.
12. za skidanje prstena – regeneratorom istrljajte cijeli prst, ruku podignite uvis, a drugom skinite prsten.
13. sprečava pojavu hrđe – ako šarafe premažete regeneratorom prije nego ih odložite na neko mjesto, spriječit ćete da zahrđaju tokom vremena.
14. povezivanje cijevi – umetanje cijevi jedne u drugu je mnogo lakše ako njihove krajeve premažete tankim slojem regeneratora.
15. i da, šampon i regenerator se osim navedenog koriste i za sjajnu, čistu i meku kosu.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.