Njega Engleskog Koker španijela

Dlaka engleskih koker španijela može se lako zamrsiti ako se redovito ne iščetkava i češlja. Pogotovo posebnu pažnju iziskuje dlaka između zadnjih i prednjih nogu, te dlaka na ušima. Osim toga treba ih redovito voditi na trimanje pri čemu treba prorijediti dlaku na glavi, ispod ušiju i vratu. Ovisno o kvaliteti dlake treba ih voditi dva do četiri puta godišnje na trimanje. Rep se nosi paralelno s visinom leđa i mora se kupirati kada su štenad.
Narav:

Ovi koker španijeli su veseli, dobroćudni, inteligentni, krotki, privrženi i živahni. On je radni pas, paprenog karaktera koji voli rad i aktivnost – iako je veoma tvrdoglav i proždrljiv pa su često skloni debljanju. Imaju dobar njuh i zaljubljeni su u vodu.
Odgoj:

To nisu psi za početnike. Izrazito su pametni no i malo tvrdoglavi. To su psi koji su vam vjerni i koji vole provoditi dane u šetnjama, šumi i na livadama ali i također uživati kod kuće. Engleski koker je po prirodi poslušan pas i brzo shvaća što se od njega traži. Treba ga odgajati pažljivo ali dosljedno, jer ako mu sve dopustite, ovaj pas to može iskoristiti.
Socijalno ponašanje:

Psi ove pasmine se dobro slažu s drugim kućnim životinjama, psima i djecom. Morate samo obratiti pažnju da djeca nisu previše gruba prema njima, ili da ih ne koriste kao igračku.
Vježbanje:

Općenito su ovi psi zadovoljni ako ih se tri puta dnevno izvodi u šetnju. To međutim ne znači da ne vole biti vani. Najviše ćete ih razveseliti ako ih pustite da trče i plivaju u prirodi.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.