Mačići ne smiju piti hladno mlijeko

Mačka je najveći lovac među životinjama. Među svim životinjama, da! To je već odavno objavljeno, obična domaća mačka je prva na listi lovaca Animal Planeta na kojoj je lav treći. Lovi oko 1.000 vrsta životinja – iako jede svega nekoliko desetina vrsta (mesojed je). Većinu lovi nagonski, neki bi rekli „iz čistog zadovoljstva“. Ta činjenica i broj vrsta koje lovi doveli su je na prvo mjesto ove prave liste opstanka.
Kao mesojedu, mački treba odabrana mesna hrana. Neki mačke prihranjuju i mlijekom, ali treba znati da odrasloj mački mlijeko nije nužno. Zapravo, smatra se uzročnikom dijareje kod njih.
Mačići do tri mjeseca, međutim, hrane se mlijekom, samo treba obratiti pažnju da bude što prilagođenije mogućnostima njihovog probavnog sistema.
Mlijeko ne smije biti hladno, kao i za svu mačju hranu, sobna temperatura je najbolja. Svježe kravlje mlijeko nije uopće preporučljivo, treba ga razblažiti vodom, ako se već ne može nabaviti posebno pripravljeno mlijeko sa manje laktoze (laktozu teško probavljuju i mnogi ljudi, a uzrok tome je nedostatak jednog posebnog enzima).
Dobro je da mače uzima male količine obične mačije hrane, koju treba razblažiti, pa razmazati tanko po posudi za hranjenje. Ipak, posebni proizvodi prilagođeni toj dobi su najbolji izbor.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.