Limun kao sredstvo za čišćenje

Limun     
kiselina iz limunovog soka uklanja prljavšinu i fleke od hrđe. Specijalno je efikasan kada ga pomješate sa kašikom soli, tada dobijate najbolje sredstvo za čišćenje Koristite ga da očistite vaše:
Kuhinjske površine: potopite polovice limuna u sodu bikarbonu i stime natapkajte površine, izbrišite sa mokrom spužvom i osušite. Nemojte koristiti na površinama napravljenim od osjetljivog kamena, kao što je mramor ili nehrđajući čelik, jer može doći do promjene boje.
Daske za rezanje: Kako bi ste otklonili mrlje od hrane na svijetlom drvetu ili plastičnoj dasci za rezanje, prepolovite limun na pola, iscjedite na uprljanoj površini, istrljajte i ostavite da odstoji 20 minuta prije nego je isperete.
Suđe : U posudu u kojoj ste već usuli detrdžent za pranje suđa, dodajte jednu kašikicu limunovog soka
Slavina:U borbi protiv kamenca koji se nakuplja na slavini, utrljajte ispcjeđeni limunov sok na slavinu, ostavite ga da prenoći i ujutro obrišite vlažnom krpom.
Ruke: Kada ste u dodiru sa svježom ribom, miris iste se može zadržati na vašim prstima. Utrljavanjem limunovog soka na ruke, će neutralisati miris.
Pranje veša: Da bi ste upotpunili bjelinu vašeg veša, dodajte 1/2 šolje soka od limuna u fazi pranja

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.