Kombiniranje boja i oblika

Ponekad zbog bojazni da ne nepravimo neku grešku kod odabira namještaja ne idemo dalje od kombiniranja sličnih tonova ili oblika. To često prostoru zna oduzeti spontanost i na taj način stvoriti monotonu atmosferu u kojoj se cijela prostorija stapa u jednu boju. Pravilno kombinovanje može biti pravi raj za oči. Tamno drvo i svijetli materijali Nasloni za ruke i postolje kod
kauča i fotelja mogu biti urađeni od tamnog drveta, a ostatak od materijala krem ili nježne zelene boje. Ovakva kombinacija idealna je za pobornike klasike i tradicije koji ipak ne žele upasti u monohromatsku zamku. Drečavo i drečavo Ovo je odličan izbor za  savremene dnevne boravke ili tinejdžerske sobe. Kombinacija čiste žute i crvene boje stvara posebno vedru i energičnu atmosferu, a mogućnosti je bezbroj. Od crvenih kauča sa žutim jastucima i prekrivačima, do žutih zavjesa i crvenih tepiha ili dezena u kombinaciji ove dvije boje.
Veliko i malo
Bitno je postići harmoniju, a to ne znači da svi komadi namještaja trebaju biti približno iste veličine.Varijacija malih i velikih slika na zidu stvorit će efekt valova koji odaju umirujuću atmosferu. Isto važi za sitnice koje redamo na stolićima. Ukrasi i kutijice za nakit trebaju se smjenjivati po veličini kako bi izbjegli monotoniju.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.