Kako znati da je Vaša dadilja idealna za Vaše dijete

Ukoliko samo nešto od ovoga vidite u Vašoj teti čuvalici, znajte da je ona idealna za Vaše dijete

Vaša beba se vezala za nju. Može  potrajati neko vrijeme prije nego što vaše dijete izgradi povjerenje i ljubav prema svojoj dadilji. Pa čak i najbolje tete čuvalice,ne mogu zamijeniti vas ili vašeg partnera. Ipak, nakon nekog zajednički provedenog vremena, trebali biste primijetiti da se beba veže uz svoju dadilju (što nužno ne znači da je oduševljena od prve minute kada ona ulazi u vašu kuću).
Ako se to ne događa, to može značiti da vaša dadilja ne pruža određenu količinu topline i udobnosti koje vaše dijete treba. Ili jednostavno njih dvoje nisu idealan par.
Dadilja je istinski sretna kada vidi vašu bebu. Ako vaša teta čuvalica iskreno uživa u provođenju vremena sa vašom bebom, vi ćete to znati – i vaše dijete će to osjetiti. Njezina ljubav će biti vidljiva svaki put kada su zajedno.
Ona dolazi s kreativnim rješenjima kako prevazići  sve eventualne probleme i u dogovoru sa vama pruža najbolju moguću njegu za vaše dijete. Na primjer, ako vaša beba recimo mrzi provoditi vrijeme na trbuščiću, vaša dadilja će pokušati da čuva viseće igračke ispred bebe da bi joj postalo zanimljivo. Ako vaše dijete ne spava, ona će pitati vas za savjet. Poduzimanje inicijative i suradnje s vama pokazuje da teta čuvalica ozbiljno pristupa svom poslu.
Ona poštuje vaše vrijeme. Savjesna teta čuvalica će stići na vrijeme ili vas nazvati da najavi eventualno kašnjenje.  Također će vam dati doznanja ukoliko ona više nije u stanju da vodi brigu o vašem djetetu  i svakako vam najaviti njen odlazak ukoliko do toga dodje, da vi imate dovoljno vremena da pronađete adekvatnu zamjenu.
Ozbiljna teta čuvalica će vas uvijek informisati o dešavanju tokom dana ostavljajući bilješke ili  popunjavanjem dnevnog izvještaja.
Vaša beba je uvijek čista, a nered napravljen uslijed hranjenja ili igranja ne čeka vas da dođete sa posla i to počistite. Čistoća je znak savjesnosti. Vi želite da se vaše teta čuvalica fokusira samo na vaše dijete, da ona nije zauzeta čišćenjem vašeg doma, ali ona bi trebala da sama od sebe pospremi bilo koji nered koji ona ili  beba učini. Ona bi također trebala oprati ruke i lice vašeg djeteta kada god se oni uprljaju.
Nezgode su vrlo  rijetke. Naravno nezgode će se događati, ali dobra teta čuvalica vodi računa o sigurnosti djeteta bez obzira da li su oni u kući ili izvan. Ona će dva puta pogledati  na oba smjera ulice prije nego pređe istu sa kolicima, držati stalan pogled na dijete kada se ono igra na igralištu, i pobriniti se za sigurnost vrata u vašem domu ( da su uvijek zaključana).
Ukoliko teta čuvalica vozi vaše dijete, sigurno da ćete provjeriti njenu vožnju i obaviti prvu sa njom da se uvjerite u njenu sigurnost na cesti. Također ćete želiti da provjerite da je njeno vozilo pouzdano, auto sjedalica za vaše dijete ispravno instalirana i da ona uvijek veže vašu bebu u njoj.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.