Kako obući bebe zimi

Svaka generacija mora naučiti kako da obuće  svoje  bebe za zimsko vrijeme. Dakle, ovdje su neki od savjeta za  odijevanje beba.
U periodu zime, bebe trebaju otprilike isti broj slojeva kao odrasle osobe za udobnost i zaštitu, u kući ili van. Novorođenče, nema  mogućnost da reguliše tjelesnu temperaturu, tako da ćete morati obratiti posebnu pažnju na to kako su obučeni.
Beba kojoj je previše hladno može početi da plače i tako Vam dati do znanja, ali ne može pokazati ako joj je previše toplo. Išaran izgled kože ili blijedi  obrazi mogu biti znak da je dijetetu hladno. Ako  na vratu primjetite osjećaj vlažnosti od  znoja ili obrazi postanu posebno ružičasti, beba je možda pretopljena.
Koristite slojevitu odjeću
Pelene i pamučni bodiji su važni kao prvi sloj odjeće koji treba biti suh i često se mjenjati. Prvih sedmica, Vaša beba će se osjećati sigurnije ako je zamotate u  flanel dekicu. Držite dekicu daleko od djeteta, specialno udaljenu od lica, i  bebu postavite  na leđa za spavanje noću kako bi se smanjio rizik od gušenja.
Pamučne pelene trebaju se mijenjati češće nego one od potrošnog materijala. Promijenite ih kad god osjetite mokroću, kako bi se smanjila mogućnost pelenskog osipa. Jednokratne pelene mogu Vam biti idealno rješenje za dnevnu njegu i  više su prikladne za putovanja. Kada bebe rastu, počinju se migoljiti i okretati puno za vrijeme spavanja. Dekica za spavanje je odličan izbor  za noć. Kada dijete počinje sa hodanjem, budite sigurni da su bebine papučice po dnu obložene neklizajućim materijalom.
Izvođenje djeteta van
Ako izvodite bebe vani na zimu, pletena ili fleece kapa je obavezna, džemper, dekica ili skafander potrebni su preko njihove unutrašnje odjeću. Skafander će u potpunosti prekriti ruke i noge i materijal od kojeg je napravljen bi trebao da bude od vodootpornog materijala za zaštitnom impregnacijom za vjetar.  Topli pokrivač može biti potreban preko skafandera, ako je jako hladno vani. Ne zaboravite zaštititi bebino lice od vjetra i sunca.  Obično, za prelaz od kuće do automobila možete labavo preko lica djeteta prebaciti dekicu. Budite sigurni da otkrijete dijetetu lice čim uđete u auto. Budite oprezni da dekice koje koristite za zamotavanje dijeteta nisu toliko glatke da dijete ne isklizne iz vaših ruku.
Ako ste u zatvorenom prostoru, kao što je odlazak u tržni centar gdje ćete se zadržati duži vremenski period, obavezno izvadite bebu iz skafandera ili ga potpuno otkrijte.
Pažljivim odabirom bebine odjeće Vašoj bebi će biti toplo i ugodno usred zime.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.