Dragi roditelji

Prvi korak pri odabiru dobre tete čuvalice je znati šta tačno za vas, kao roditelja, znači dobra teta čuvalica. Nakon što odlučite koje glavne kvalitete vaša teta treba da ima, već ste na pola puta u pronalasku tete, koja bi trebala da provodi više vremena sa vašim djetetom, nego možda i vi sami.
Nakon popunjene aplikacije, podijeljenih uputa i vaših želja, pronaći vašu idealnu tetu čuvalicu nama neće biti neki problem. Naši klijenti traže različite stvari od naših teta čuvalica. Nekima je bitna samo briga, čuvanje, igranje, dok neki traže ispomoć u kući.
Nekoliko savjeta koji vam mogu olakšati ispravno popunajvanje naših upitnika:
•    Koliko mlada je premlada dadilja?
•    Koje ostale poslove očekujete da teta čuvalica radi (osim djeteta/dijece)? Peglanje, kuhanje, kućne poslove? Ili samo briga oko djeteta?
•    Kakvo mišljenje imate o slobodnom vremenu tete čuvalice u vašem domu? Kada djeca/dijete spava, šta bi ona po vama tada trebala daradi? Neki roditelji smatraju da ona može imati vrijeme za odmor a neki ne.
•     Da li vam je izgled dadilje važan? Naznačite vaše okvire na temu izgleda?
•    Koliko vam je predhodno iskustvo važno? Da li vam je važno iskustvo sa radom istih godina kao što je vaše dijete ili bilo koje dobne skupine
•    Da li religijska pripadnost nešto znači?
•    Da li edukacija ima ulogu?
Ova pitanja su samo start kako bi mi napravili pravu sliku o vašim željama i pronašli idealnu tetu čuvalicu za vas.
Nakon vašeg odabira, pristupamo procesu intervjua. Ostavite vremena za ovu stavku, jer tu se donosi konačna odluka. Nakon upoznavanja kandidatkinja budite slobodni postaviti pitanja koja nisu jasno odgovorena u njihovim životopisima. Neka vasem upoznavanju prisustvuje i supružnik ili neko ko sa vama dijeli ulogu roditeljstva, zašto da ne povedite i vaše dijete. Posmatrajte dadilje kako se ophode prema vašem djetetu , kao i djetetovu reakciju na svaku od njih. Možda će vam se samo reći.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.